Ambasada Republicii Moldova în Republica Finlanda, Regatul Suediei şi Regatul Norvegiei

Linkuri utileCentrul de Apel Consolidarea capacitatii Moldovei de gestionare a pietei muncii si reintoarcere a migrantilor Products of Moldova E-services Registru Chamber
Pagina a fost vizitată de 3749 ori
Site-ul a fost vizitat de 148797 persoane
Site-ul este folosit de 18 persoane
Site-ul a fost accesat de 24380 ori.

Noutăţi

Ministrul de externe Andrei Galbur va efectua o vizită de lucru în Republica Finlanda

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur va efectua o vizită de lucru în Republica Finlanda, în perioada 13-14 martie 2017, la invitaţia ministrului afacerilor externe al Finlandei Timo Soini. Vizita este prilejuită de marcarea aniversării celor 25 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Finlanda.

În cadrul vizitei, ministrul va avea un şir de întrevederi cu vice-preşedintele Parlamentului Finlandei Mauri Pekkarinen, precum şi cu subsecretarul de stat pentru afaceri europene Jori Arvonen. De asemenea, ministrul Andrei Galbur va ţine o prelegere la Centrul finlandez de studii pentru Europa de Est al Institutului Aleksanteri din Helsinki.

În cadrul discuţiilor, oficialii vor efectua un schimb de opinii privind subiectele de actualitate de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-finlandeze şi oportunităţile de dezvoltare a acestora, precum şi agenda europeană de reforme a Republicii Moldova.

Notă: Relaţiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Finlanda au fost stabilite la 26 februarie 1992.