Ambasada Republicii Moldova în Republica Finlanda, Regatul Suediei şi Regatul Norvegiei

Linkuri utileCentrul de Apel Consolidarea capacitatii Moldovei de gestionare a pietei muncii si reintoarcere a migrantilor Products of Moldova E-services Registru Chamber
Pagina a fost vizitată de 3742 ori
Site-ul a fost vizitat de 148787 persoane
Site-ul este folosit de 8 persoane
Site-ul a fost accesat de 24370 ori.

Noutăţi

Viceprim-ministrul Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul său, Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe, Timo Soini

Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, a purtat astăzi, 13 martie, la Helsinki, discuţii cu omologul său finlandez, Timo Soini. Întrevederea s-a desfăşurat în contextul vizitei oficiale a şefului diplomaţiei moldoveneşti în Republica Finlanda care are loc la invitaţia Viceprim-ministrului, Ministrului Afacerilor Externe al Republicii Finlanda, Timo Soini.

În cadrul discuţiilor a fost abordat întreg spectrul relațiilor Republicii Moldova cu Republica Finlanda şi cu Uniunea Europeană.

Ministrul moldovean a mulţumit şefului diplomaţiei finlandeze pentru sprijinul pe care îl primeşte ţara noastră de la Helsinki în eforturile de aliniere la standardele europene, subliniind că Republica Moldova rămâne angajată pe calea reformelor, iar implementarea calitativă a Acordului de Asociere este o prioritate de top pentru Guvernul de la Chişinău.

„Revigorarea sistemului bancar, creşterea transparenţei în sectorul energetic, continuarea unei lupte pro-active cu corupţia, consolidarea justiţiei şi statului de drept sunt abordări determinante în procesul de modernizare a Republicii Moldova”, a subliniat Andrei Galbur.

Demnitarii au mai făcut un schimb de opinii asupra priorităţilor următorului Summit al Parteneriatul Estic, care se va desfășura la Bruxelles şi care va reprezenta o platformă de discuţii privind dezvoltarea de mai departe a iniţiativei.

Viceprim-ministrul Soini a spus că Finlanda este dispusă să susţină Republica Moldova în continuare, inclusiv prin programe de twinning care au scopul de a consolida capacităţile instituţionale şi de a oferi sprijin pentru racordarea la standardele europene.

Vizita Viceprim-ministrului Andrei Galbur are loc în contextul agendei bilaterale de politică externă, precum și aniversării a 25 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Republica Finlanda.