Ambasada Republicii Moldova în Republica Finlanda, Regatul Suediei şi Regatul Norvegiei

Linkuri utile


Centrul de Apel Consolidarea capacitatii Moldovei de gestionare a pietei muncii si reintoarcere a migrantilor Products of Moldova E-services Registru Chamber
Pagina a fost vizitată de 7912 ori
Site-ul a fost vizitat de 166874 persoane
Site-ul este folosit de 23 persoane
Site-ul a fost accesat de 55361 ori.

Noutăţi

Viceprim-ministrul Andrei Galbur a subliniat necesitatea aprofundării cooperării moldo-finlandeze pe linie parlamentară

Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi, la Helsinki, o întrevedere cu Vicepreședintele Parlamentului finlandez, Mauri Pekkarinen, și cu Vicepreședintele delegației parlamentare finlandeze la Adunarea Parlamentară a OSCE, Kimmo Kivelä.

Părţile au făcut un schimb de opinii privind evoluţiile relațiilor moldo-finlandeze de diferit nivel, în special pe dimensiunea parlamentară. Oficialii finlandezi au subliniat cu acest prilej interesul pentru crearea unui grup de prietenie cu Republica Moldova care ar facilita schimbul de experienţă şi bune practici pe linie parlamentară, iniţiativă salutată de Ministrul Galbur. Şeful diplomaţiei de la Chişinău a apreciat importanţa aprofundării dialogului şi cooperării cu reprezentanții Parlamentului finlandez în cadrul diferitelor organizații internaționale precum Consiliul Europei, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) și Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

La întrevedere a fost evocat interesul Republicii Moldova de a coopera cu Adunarea parlamentară a OSCE şi, în parte, cu parlamentarii statelor membre ale Organizației în domeniile protecţiei drepturilor omului şi securităţii internaţionale, inclusiv în procesul de reglementare transnistreană.

Dialogul privind aceste subiecte a fost continuat de Ministrul Galbur şi la întrevederea separată cu Reprezentantul Special în domeniul medierii al Adunării Parlamentare a OSCE, Ilkka Kanerva.