Ambasada Republicii Moldova în Republica Finlanda, Regatul Suediei şi Regatul Norvegiei

Linkuri utile


Centrul de Apel Consolidarea capacitatii Moldovei de gestionare a pietei muncii si reintoarcere a migrantilor Products of Moldova E-services Registru Chamber
Pagina a fost vizitată de 7908 ori
Site-ul a fost vizitat de 166865 persoane
Site-ul este folosit de 14 persoane
Site-ul a fost accesat de 55352 ori.

Noutăţi

Întrevederea Viceprim-ministrului Andrei Galbur cu Preşedintele Riksdag-ului Suediei Urban Ahlin

În contextul vizitei sale la Stockholm, Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut miercuri, 7 iunie, o întrevedere cu Președintele Parlamentului (Riksdag) Suediei, Urban Ahlin.

Oficialii au remarcat intensificarea cooperării pe linie parlamentară între Republica Moldova şi Regatului Suediei, în contextul schimbului de vizite efectuat de Preşedinţii Legislativelor celor două state, în anul 2016.

În cadrul întrevederii, a fost anunțată crearea grupului de prietenie Moldova-Suedia în Riksdag, prezidat de doamna Lena Emilsson.

De asemenea, ministrul Andrei Galbur a exprimat mulţumiri pentru asistenţa acordată de Suedia în consolidarea sistemului parlamentar din ţara noastră, prin sprijinirea mai multor proiecte menite să contribuie la îmbunătăţirea funcţiei legislative a Parlamentului Republicii Moldova într-un mod eficient, participativ şi transparent.

La rândul său, Speakerul Urban Ahlin a apreciat progresele înregistrate în promovarea agendei de reforme prioritare, reconfirmând angajamentul ţării sale pentru sprijinirea continuă a procesului de modernizare a Republicii Moldova.