Ambasada Republicii Moldova în Republica Finlanda, Regatul Suediei şi Regatul Norvegiei

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel E-services Registru Chamber
Pagina a fost vizitată de 1551 ori
Site-ul a fost vizitat de 149482 persoane
Site-ul este folosit de 22 persoane
Site-ul a fost accesat de 14028 ori.

Noutăţi

Eveniment de promovare a produselor vinicole moldoveneşti în Suedia

La data de 21 septembrie 2017 la Stockholm, în incinta Freys Hotell Lilla Radmannen, a avut loc Ziua vinului moldovenesc, urmare promovării de către Ambasada RM în Regatul Suediei a unei cooperări între Oficiul Național al Viei și Vinului din RM și întreprinderea suedeză High Coast Wine AB.

Sub îndrumarea cunoscutului somelier suedez Erik Grodahl, a fost organizat un Masterclass susținut de către reprezentanții Oficiului Național al Viei și Vinului din RM și ai întreprinderii High Coast Wine AB pentru circa 20 de jurnaliști, bloggeri, experți suedezi, care scriu despre tematica vinicolă. Au fost prezentate capacităţile Republicii Moldova din punct de vedere al producţiei vinicole, un scurt istoric al tradiţiei acestui sector în ţara noastră și a avut loc degustarea unei selecţii de vinuri de înaltă calitate oferite de către producători din RM: Purcari, Cricova, Et cetera, Château Vartely.

Programul a continuat cu organizarea unei degustații pentru publicul larg și invitații speciali. Printre cei peste 150 de participanți la acțiunea promoțională au fost oficiali din cadrul MAE al Suediei, oameni de afaceri, importatori de vinuri, reprezentanți ai presei și comunității moldovenilor din Suedia.