Ambasada Republicii Moldova în Republica Finlanda, Regatul Suediei şi Regatul Norvegiei

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel E-services Registru Chamber
Pagina a fost vizitată de 1561 ori
Site-ul a fost vizitat de 149552 persoane
Site-ul este folosit de 13 persoane
Site-ul a fost accesat de 14098 ori.

Noutăţi

Întrevederea Ministrului Tudor Ulianovschi cu omologul suedez Margot Wallström

La 26 februarie 2018, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Suediei, Margot Wallström.

Referindu-se la Concluziile cu privire la Republica Moldova, aprobate de Consiliul Afacerilor Externe al UE, Ministrul a remarcat că documentul este unul cuprinzător, echilibrat și punctează atât progresele înregistrate, cât și domeniile în care autoritățile urmează să întreprindă eforturi sporite, în special justiția, mass-media, combaterea corupției.

Margot Wallström a evidențiat faptul că reformele urmează să genereze beneficii concrete pentru cetățeni, ceea ce va asigura sprijinul pentru transformările promovate de autoritățile moldovenești. Doamna Wallström a subliniat că Republica Moldova poate conta pe sprijinul Suediei în acordarea expertizei necesare pentru implementarea reformelor sectoriale.

De asemenea, oficialul moldovean a apreciat rolul activ al Suediei în calitate de unul din inițiatorii și promotorii activi ai cooperării în cadrul Parteneriatului Estic.

Adițional, Ministrul Ulianovschi a exprimat mulţumiri Suediei pentru cooperarea constructivă în plan bilateral, precum și sprijinul reciproc în cadrul organizațiilor internaționale.