Ambasada Republicii Moldova în Republica Finlanda, Regatul Suediei şi Regatul Norvegiei

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel E-services Registru Chamber
Pagina a fost vizitată de 1552 ori
Site-ul a fost vizitat de 149492 persoane
Site-ul este folosit de 32 persoane
Site-ul a fost accesat de 14038 ori.

Noutăţi

Eveniment de promovare a vinurilor moldovenești la Stockholm

La 8 martie 2018, în incinta hotelului Birger Jarl, sub patronajul cunoscutului somelier suedez Erik Grodahl, a avut loc o expoziție de vinuri din mai multe țări europene, sub genericul Vintrender 2018.

În cadrul expoziției, cu suportul întreprinderii suedeze High Coast Wine AB și a Ambasadei Republicii Moldova la Stockholm, a fost realizată o prezentare a producției vinicole ale Vinăriilor moldovenești Purcari, Cricova, Château Vartely.

Conform agendei evenimentului promoțional, în prima parte a programului, invitații speciali - jurnaliști, bloggeri, experți suedezi, care scriu despre tematica vinicolă, importatori de vinuri, reprezentanți ai unor rețele de restaurante, operatori turistici, au luat cunoștință cu tradiţiile sectorului vinicol din ţara noastră și cu o selecţie de 8 vinuri de înaltă calitate ale producătorilor din RM.

În cea de-a doua parte a programului expoziției, la standul moldovenesc a fost organizată o întâlnire interactivă și o degustație a vinurilor din RM pentru publicul larg, inclusiv mass-media, oameni de afaceri și reprezentanți ai comunității moldovenilor din Suedia. Participanții la eveniment au apreciat înalt vinurile moldovenești prezentate, considerându-le repere de calitate pentru consumatorii de pe piața locală.